ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 28/2

                                                                                               3 вересня 2008 року                                                                                           15 год. 00 хв.

                                                                                                м. Київ,

                                                                                                вул. Садова, 3а

                                                                                                кім. 416

                                              

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Черноморов О.М., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.

Відсутні: Ключковський Ю.Б., Каськів В.В., Льовочкін С.В., Матвієнко А.С.

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: заступник завідувача секретаріату Комітету Малюга А.В., головні консультанти: Бережницький Я.В., Желтова О.М., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Юрчук Ю.А., старший консультант Дмитрук Л.В., консультант Федоренко Ю.В.

Запрошені:

Каплієнко В.В. - народний депутат України;

Богашева Н.В. - Заступник Міністра юстиції України;

Казнадій В.В. - Заступник начальника юридичного управління адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;

Строкань Т.Г. - Заступник керівника Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування апарату Верховної Ради України;

Гапотченко В.І. - Завідувач сектору Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування апарату Верховної Ради України;

Толкачов І.В. - Начальник відділу по взаємодії з ВРУ Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

 

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

I.

1. Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (щодо обмеження терміну на підготовку та проведення засідання комісії, в разі його скликання не менш як третиною членів комісії) (реєстр.№2279, н.д. Каплієнко В.В.)

3. Про проект Закону про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні (реєстр.№2630, н.д. Ключковський Ю.Б., Подгорний С.П.)

ІI.

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (реєстр.№2501, КМУ, Тимошенко Ю.В.)

III. Різне

5. Про розгляд звернення громадянина Мазая І.П. щодо права на встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною як такому, що був нагороджений  Грамотою Верховної Ради Української РСР.

6. Про календарний план проведення засідань Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та його підкомітетів на період третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2008 року -січень 2009 року)

 

***

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету О.Омельченка про запропонований порядок денний засідання Комітету та пропозиції до нього.

Голова Комітету запропонував членам Комітету ознайомитись із запропонованим порядком денним засідання, внести зауваження та  пропозиції:

·  Народний депутат України В.Каплієнко вніс пропозицію розглянути проект закону про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (щодо обмеження терміну на підготовку та проведення засідання комісії, в разі його скликання не менш як третиною членів комісії) (реєстр.№2279), який внесений ним як суб’єктом права законодавчої ініціативи першим по списку порядку денного.

Після надходження пропозиції, члени Комітету запропонували Голові Комітету поставити її на голосування.

Пропозиція В.Каплієнка про розгляд законопроекту (реєстр.№2279) на засіданні Комітету першим по списку порядку денного.

УХВАЛИЛИ:

1.Врахувати пропозицію В.Каплієнка.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- одноголосно.

Рішення прийнято.

 

Голова Комітету запропонував членам Комітету перейти до голосування в цілому за запропонований порядок денний засідання із зауваженнями та  пропозиціями, розглянувши законопроекти в такій послідовності:

I.

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (щодо обмеження терміну на підготовку та проведення засідання комісії, в разі його скликання не менш як третиною членів комісії) (реєстр.№2279, н.д. Каплієнко В.В.)

2. Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

3. Про проект Закону про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні (реєстр.№2630, н.д. Ключковський Ю.Б., Подгорний С.П.)

ІI.

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (реєстр.№2501, КМУ, Тимошенко Ю.В.)

III. Різне

5. Про розгляд звернення громадянина Мазая І.П. щодо права на встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною як такому, що був нагороджений  Грамотою Верховної Ради Української РСР.

6. Про календарний план проведення засідань Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та його підкомітетів на період третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2008 року -січень 2009 року)

УХВАЛИЛИ:

1.Врахувати пропозиції, озвучені членами Комітету;

2.Затвердити питання порядку денного засідання.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства  та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (щодо обмеження терміну на підготовку та проведення засідання комісії, в разі його скликання не менш як третиною членів комісії) (р.№2279, н.д. Каплієнко В.В.)

Доповідач повідомив, що даним законопроектом пропонуються окремі зміни до Закону України “Про Центральну виборчу комісію”, якими буде передбачено право бути присутніми на засіданні Центральної виборчої комісії без її дозволу чи запрошення уповноваженим особам депутатських фракцій Верховної Ради України, а також обмежити термін на підготовку та проведення засідання Центральної виборчої комісії в разі його скликання не менш як третиною її членів.

        Голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян - народний депутат України Подгорний С.П. повідомив, що даний проект планувалось розглянути на засіданні Комітету 4 червня 2008 року та, оскільки, надійшла інформація від автора законопроекту щодо його доопрацювання, розгляд питання було перенесено. С.Подгорний поінформував, що автором внесені слушні правки та підкомітетом прийнято рішення підтримати даний законопроект. Підкомітет пропонує комітету рекомендувати  Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні прийняти даний законопроект за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, В.Каплієнко.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України Про внесення змін до Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (щодо обмеження терміну на підготовку та проведення засідання Комісії, в разі його скликання не менш як третиною членів Комісії) (реєстр. № 2279 від 17.06.2008) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян - народному депутату України С.П. Подгорному.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства  та об’єднань громадян С.Подгорного про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних голів.

Доповідач поінформував присутніх про підготовлені документи даного питання, які дозволяють підтримати рішення відповідного підкомітету рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори сільських, селищних голів.

 Голова підкомітету повідомив, що станом на 3 вересня 2008 року для розгляду на засіданні Комітету підготовлено 38 проектів постанов щодо призначення позачергових виборів окремих сільських, селищного та міського  голів у зв’язку з достроковим припиненням їх повноважень за таких підстав:

         Йосипівського сільського голови Русавського А.В. (Йосипівська сільська рада Ульяновського району Кіровоградської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з рішенням ради;

         Підліссянського сільського голови Верещака М.Ф. (Підліссянська сільська рада Жовківського району Львівської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Кобелячківського сільського голови Романюхи А.Д. (Кобелячківська сільська рада Кременчуцького району Полтавської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

         Кухітсько-Вільського сільського голови Шевчука В.О. (Кухітсько-Вільська сільська рада Зарічненського району Рівненської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;
         Новодмитрівського сільського голови Кагодія О.М. (Новодмитрівська сільська рада Генічеського району Херсонської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;
         Нападівського сільського голови Ковальчука В.П. (Нападівська сільська рада Калинівського району Вінницької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Новопарафіївського сільського голови Коровка М.Г. (Новопарафіївська сільська рада Кегичівського району Харківської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

         Новонаталівського сільського голови Осіннього В.В. (Новонаталівська сільська рада Чаплинського району Херсонської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Сонцевського сільського голови Афанасенко Т.Г. (Сонцевська сільська рада Старобешівського району Донецької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Косарського сільського голови Безніса О.Ю. (Косарська сільська рада Кам’янського району Черкаської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Єлизаветівського сільського голови Пікарь Н.В. (Єлизаветівська сільська рада Приморського району Запорізької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Шупарського сільського голови Українця І.В. (Шупарська сільська рада Борщівського району Тернопільської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Федорівського сільського голови Наумова С.В. (Федорівська сільська рада Великобурлуцького району Харківської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з рішенням ради;

                Степнянського сільського голови Москаленка В.З. (Степнянська сільська рада Богодухівського району Харківської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

         Першотравневого сільського голови Хоменка І.В. (Першотравнева сільська рада Борівського району Харківської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Демидівського сільського голови Анченка В.Г. (Демидівська сільська рада Тростянецького району Вінницької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Костуватського сільського голови Ігнатенко Ю.Н. (Костуватська сільська рада Братського району Миколаївської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Слобідського сільського голови Кузенка В.Д. (Слобідська сільська рада Коломийського району Івано-Франківської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Роксоланівського сільського голови Турбінської Л.О. (Роксоланівська сільська рада Овідіопольського району Одеської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Чумаківського сільського голови Нечипоренко Н.М. (Чумаківська сільська рада Томаківського району Дніпропетровської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Старотроянівського сільського голови Тер М.Г. (Старотроянівська сільська рада Кілійського району Одеської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з рішенням ради;

         Костогризівського сільського голови Верещака М.Ф. (Костогризівська сільська рада Цюрупинського району Херсонської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Михайлівського сільського голови Прокопчука А.А. (Михайлівська сільська рада Дунаєвецького району Хмельницької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

         Омбиського сільського голови Зими А.О. (Омбиська сільська рада Борзнянського району Чернігівської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Бірківського сільського голови Афанасьєвої З.П. (Бірківська сільська рада Зміївського району Харківської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Розівського сільського голови Д’яченко В.М. (Розівська сільська рада Новоазовського району Донецької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Міжводненського сільського голови Радченка М.Г. (Міжводненська сільська рада Чорноморського району Автономної Республіки Крим) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Макишинського сільського голови Михайлова А.М. (Макишинська сільська рада Городнянського району Чернігівської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Микитичівського сільського голови Панасюка В.О. (Микитичівська сільська рада Володимир-Волинського району Волинської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з рішенням ради;

         Озірнянського сільського голови Недоноска В.О. (Озірнянська сільська рада Звенигородського району Черкаської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Березівського сільського голови Стечака А.І. (Березівська сільська рада Любарського району Житомирської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Соловйовського сільського голови Купріянова М.Г. (Соловйовська сільська рада Ясинуватського району Донецької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

         Верблюзького сільського голови Пінькала М.Ф. (Верблюзька сільська рада Новгородківського району Кіровоградської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Вихрівського сільського голови Барана В.М. (Вихрівська сільська рада Дунаєвецького району Хмельницької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Гніздичівського селищного голови Пирога Р.І. (Гніздичівська селищна рада Жидачівського району Львівської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням;

         Березинського селищного голови Шишкової Н.О. (Березинська селищна рада Тарутинського району Одеської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

         Гранітненського селищного голови Андрухова А.Т. (Гранітненська селищна рада Малинського району Житомирської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку зі смертю;

    Сєверного селищного голови Ларьова Г.Д. (Сєверна селищна рада Краснодонської міської ради Луганської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням 

на неділю 30 листопада 2008 року.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, Т.Строкань.

УХВАЛИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори:

         Йосипівського сільського голови (Йосипівська сільська рада Ульяновського району Кіровоградської області),
         Підліссянського сільського голови (Підліссянська сільська рада Жовківського району Львівської області),
         Кобелячківського сільського голови (Кобелячківська сільська рада Кременчуцького району Полтавської області),
         Кухітсько-Вільського сільського голови (Кухітсько-Вільська сільська рада Зарічненського району Рівненської області),
         Новодмитрівського сільського голови (Новодмитрівська сільська рада Генічеського району Херсонської області),
         Нападівського сільського голови (Нападівська сільська рада Калинівського району Вінницької області),
         Новопарафіївського сільського голови (Новопарафіївська сільська рада Кегичівського району Харківської області),
         Новонаталівського сільського голови (Новонаталівська сільська рада Чаплинського району Херсонської області),
         Сонцевського сільського голови (Сонцевська сільська рада Старобешівського району Донецької області),
         Косарського сільського голови (Косарська сільська рада Кам’янського району Черкаської області),
         Єлизаветівського сільського голови (Єлизаветівська сільська рада Приморського району Запорізької області),
         Шупарського сільського голови (Шупарська сільська рада Борщівського району Тернопільської області),
         Федорівського сільського голови (Федорівська сільська рада Великобурлуцького району Харківської області),
         Степнянського сільського голови (Степнянська сільська рада Богодухівського району Харківської області),
         Першотравневого сільського голови (Першотравнева сільська рада Борівського району Харківської області),
         Демидівського сільського голови (Демидівська сільська рада Тростянецького району Вінницької області),
         Костуватського сільського голови (Костуватська сільська рада Братського району Миколаївської області),
         Слобідського сільського голови (Слобідська сільська рада Коломийського району Івано-Франківської області),
         Роксоланівського сільського голови (Роксоланівська сільська рада Овідіопольського району Одеської області),
         Чумаківського сільського голови (Чумаківська сільська рада Томаківського району Дніпропетровської області),
         Старотроянівського сільського голови (Старотроянівська сільська рада Кілійського району Одеської області),
         Костогризівського сільського голови (Костогризівська сільська рада Цюрупинського району Херсонської області),
         Михайлівського сільського голови (Михайлівська сільська рада Дунаєвецького району Хмельницької області),
         Омбиського сільського голови (Омбиська сільська рада Борзнянського району Чернігівської області),
         Бірківського сільського голови (Бірківська сільська рада Зміївського району Харківської області),
         Розівського сільського голови (Розівська сільська рада Новоазовського району Донецької області),
         Міжводненського сільського голови (Міжводненська сільська рада Чорноморського району Автономної Республіки Крим),
         Макишинського сільського голови (Макишинська сільська рада Городнянського району Чернігівської області),
         Микитичівського сільського голови (Микитичівська сільська рада Володимир-Волинського району Волинської області),
         Озірнянського сільського голови (Озірнянська сільська рада Звенигородського району Черкаської області),
         Березівського сільського голови (Березівська сільська рада Любарського району Житомирської області),
         Соловйовського сільського голови (Соловйовська сільська рада Ясинуватського району Донецької області),
         Верблюзького сільського голови (Верблюзька сільська рада Новгородківського району Кіровоградської області),
         Вихрівського сільського голови (Вихрівська сільська рада Дунаєвецького району Хмельницької області),
         Гніздичівського селищного голови (Гніздичівська селищна рада Жидачівського району Львівської області),
         Березинського селищного голови (Березинська селищна рада Тарутинського району Одеської області),
         Гранітненського селищного голови (Гранітненська селищна рада Малинського району Житомирської області),
         Сєверного селищного голови (Сєверна селищна рада Краснодонської міської ради Луганської області)

на неділю 30 листопада 2008 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

 ГОЛОСУВАЛИ: “За”- одноголосно.

Рішення прийнято.

 

3.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства  та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні (р.№2630, н.д. Ключковський Ю.Б., Подгорний С.П.)

Доповідач поінформував присутніх, що Комітет вже розглядав даний законопроект у минулому скликанні з р.№2863 та рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу. С.Подгорний вказав, що основним завданням законопроекту є створення правових передумов для формування постійної мережі територіальних виборчих утворень - виборчих дільниць та територіальних виборчих округів. Доповідач звернув увагу присутніх на лист ЦВК щодо пропозицій прискорення прийняття даного проекту закону у зв’язку з необхідністю законодавчого врегулювання питань, пов'язаних із запровадженням і веденням Державного реєстру виборців. С.Подгорний повідомив про висновок Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, який вважає, що положення законопроекту не суперечать Основному Закону України та запропонував комітету рішення підкомітету - за результатами розгляду у першому читанні прийняти даний законопроект за основу.

 

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України Про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні (реєстр. № 2630 від 11.06.2008) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України С.П. Подгорному.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

4.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства  та об’єднань громадян С.Подгорного  про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (р.№2501, КМУ, Тимошенко Ю.В.)

Мета прийняття проекту Закону – врегулювання відповідності норм Закону України “Про Службу безпеки України” та норми, передбаченої у пункті 1 частини першої статті 12 Закону України “Про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України” та забезпечення реалізації повноважень, що покладені на Держспецзв’язок.

Законопроектом, зокрема, пропонується внести окремі зміни до законів України «Про об’єднання громадян», «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про державні нагороди України».

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян - народного депутата України Подгорного С.П. - члени Комітету підтримали рішення щодо прийняття зазначеного законопроекту Верховною Радою України в першому читанні за основу.

 

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, Казнадій В.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Вважати за доцільне при розгляді зазначеного законопроекту Верховною Радою України в першому читанні прийняти його за основу з подальшим його доопрацюванням при підготовці до розгляду законопроекту в другому читанні  в частині внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

2. Направити цей висновок Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, визначеного головним з підготовки цього законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

5.

СЛУХАЛИ:  Інформацію секретаря Комітету С.Гордієнка про розгляд звернення громадянина Мазая І.П. щодо права на встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною як такому, що був нагороджений  Грамотою Верховної Ради Української РСР.

Під час його обговорення народні депутати зазначили, що на сьогодні дійсно існує проблема, пов’язана із встановленням пенсії за особливі заслуги перед Україною особам, нагородженим Грамотою Президії Верховної Ради України саме у період з 17 вересня по 23 листопада 1991 року, а оскільки має вона непоодинокий характер, вирішувати її необхідно тільки шляхом внесення змін до чинного законодавства. З метою законодавчого врегулювання цього питання, а також для з’ясування кількості осіб, які були нагороджені зазначеною Грамотою у цей період часу, члени Комітету вирішили запросити на одне із своїх засідань представників Комісії з встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною при Кабінеті Міністрів України для спільного обговорення проблеми і ухвалення остаточного висновку.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

Голова Комітету О.Омельченко озвучив протокольне доручення секретаріату комітету - підготувати проект звернення до Комісії з встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною при Кабінеті Міністрів України з проханням надати повну інформацію з даного питання.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

6.

СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету С.Гордієнка про календарний план проведення засідань Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та його підкомітетів на період третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2008 року - січень 2009 року).

Доповідач повідомив, що календарний план проведення засідань Комітету складено відповідно до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання.

Після детального обговорення доповідач запропонував затвердити календарний план проведення засідань Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити календарний план проведення засідань Комітету (вересень 2008 року - січень 2009 року).

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

 

7.

СЛУХАЛИ: В питанні “Різне” інформацію Голови Комітету О.Омельченка щодо вакансії на посаду завідувача секретаріату Комітету.

Голова Комітету вніс на розгляд членів комітету кандидатуру А.В.Малюги, яка на даний час обіймає посаду заступника Завідувача секретаріату Комітету. 

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Погодитись з пропозицією Голови комітету та відповідно до частини першої статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» звернутися з поданням до Голови Верховної Ради України з проханням щодо призначення А.В.Малюги на посаду Завідувача секретаріату комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

8.

СЛУХАЛИ: В питанні “Різне” інформацію Заступника керівника Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування апарату Верховної Ради України Строкань Т.Г. щодо відкликання проекту постанови Верховної Ради України р.№2313-17 від 16.04.2008 року.

Заступник керівника Управління повідомила, що під час розгляду питання про призначення позачергових виборів селищних голів, а саме Комишуваського селищного голови Оріхівського району Запорізької області вчасно не надійшла інформація про неможливість призначення відповідних виборів, оскільки справа знаходиться на розгляді в судді.

Строкань Т.Г. внесла пропозицію про відкликання даного проекту Постанови.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозицію Строкань Т.Г. щодо відкликання проекту Постанови про призначення позачергових виборів Комишуваського селищного голови Оріхівського району Запорізької області р.№2313-17 від 16.04.2008 року.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

9.

СЛУХАЛИ: В питанні “Різне” інформацію Голови Комітету щодо листа, який повторно надійшов від Керуючого справами апарату Верховної Ради України В.Шекери щодо відшкодування деякими народними депутатами - членами Комітету, а також їх помічниками-консультантами, коштів за приватні телефонні розмови за червень 2008 року (копія листа додається).

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

О.Омельченко вніс пропозицію щодо відшкодування відповідних перевитрат.

С.Гордієнко вніс пропозицію щодо звернення до Керуючого справами апарату Верховної Ради України з проханням надати уточнення щодо ліміту коштів на телефонні розмови як для працівників секретаріату Комітету так і членів Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати внесені пропозиції та рекомендувати народним депутатам внести до відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю апарату Верховної Ради України кошти за приватні телефонні розмови.

2. Секретаріату комітету підготувати проект листа до керівництва апарату Верховної Ради України з проханням уточнення ліміту коштів та надання роз’яснень щодо відключення міжміського та міжнародного зв’язку для працівників секретаріату комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

10.

СЛУХАЛИ: В питанні “Різне” інформацію народних депутатів України - членів Комітету М.Трайдука та В.Петренка щодо їх членства у підкомітетах з питань органів виконавчої влади та з питань місцевого самоврядування відповідно.

М.Трайдук висловив прохання включити його до складу підкомітету з питань органів виконавчої влади (заява додається).

В.Петренко звернувся з відповідною заявою з проханням включити його до складу підкомітету з питань місцевого самоврядування (заява додається).

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини другої статті 37 Закону України “Про комітети Верховної Ради України” врахувати внесені пропозиції та обрати членів Комітету М.Трайдука та В.Петренка членами підкомітетів з питань органів виконавчої влади та з питань місцевого самоврядування відповідно.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: В питанні “Різне” інформацію Голови Комітету О.Омельченка щодо заповнення вакансії посади заступника Голови Комітету народним депутатом України за квотою фракції “Блок Литвина”.

Голова Комітету О.Омельченко повідомив, що він звернувся до Голови фракції “Блок Литвина” у Верховній Раді України В.Литвина з проханням надати інформацію щодо заповнення вакансії посади заступника Голови Комітету за квотою фракції.

У відповіді, яка надійшла від Голови фракції В.Литвина зазначається, що новообраний народний депутат України О.Поліщук, який має намір працювати в Комітетах Верховної Ради України, виявив бажання працювати в Комітеті з питань транспорту та зв’язку, а фракція “Блок Литвина”, в подальшому, не має наміру вносити свою кандидатуру на посаду заступника Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Інформацію взято до відома.

 

 

 

 

 Голова Комітету                                                     О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

 

     Секретар Комітету                                                      С. ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСТАТОЧНИЙ ВАРІАНТ ПОРЯДКУ ДЕННОГО 03.09.2008 року

I.

1. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (щодо обмеження терміну на підготовку та проведення засідання комісії, в разі його скликання не менш як третиною членів комісії) (реєстр.№2279, н.д. Каплієнко В.В.)

2. Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

3. Про проект Закону про територіальну організацію виборів і референдумів в Україні (реєстр.№2630, н.д. Ключковський Ю.Б., Подгорний С.П.)

ІI.

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (реєстр.№2501, КМУ, Тимошенко Ю.В.)

III. Різне

5. Про розгляд звернення громадянина Мазая І.П. щодо права на встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною як такому, що був нагороджений  Грамотою Верховної Ради Української РСР.

6. Про календарний план проведення засідань Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та його підкомітетів на період третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання (вересень 2008 року - січень 2009 року).

 

 

  

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“3 сесія 6 скликання ”

28 листопада 2013 10:56
28 листопада 2013 10:43
28 листопада 2013 10:40
27 листопада 2013 13:06
27 листопада 2013 12:03
27 листопада 2013 11:59
27 листопада 2013 11:58
27 листопада 2013 11:50
27 листопада 2013 11:44
27 листопада 2013 11:42